Τελευταία επιθυμία του,να ξαναδεί την σκυλίτσα του..



Η ιστορία του Kevin McClain και του σκυλιού του, της Yurt, αποδεικνύει πως οι «σχέσεις ζωής» δεν είναι ένας ρομαντικός μύθος και μπορούν να συμβούν στη πραγματικότητα, ακόμα και αν δημιουργούνται ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και ένα ζώο. Ίσως, κυρίως τότε...


Ο Kevin McClain ήταν ένας άστεγος άντρας που ζούσε μέσα στο αμάξι του, στο parking του εμπορικού καταστήματος Walmart, στο Cedar Rapids της Iowa. Βρήκε την Yurt, μια σκυλίτσα διασταύρωσης Sheltie με Collie, όταν αυτή ήταν μόλις 6 εβδομάδων και, έκτοτε, έγιναν αχώριστοι.

Μια μέρα στις αρχές Μαΐου, κάποιοι παραϊατρικοί βρήκαν τον McClain λιπόθυμο στο αυτοκίνητό του, με εμφανή συμπτώματα σοβαρής αρρώστιας. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου και του διαγνώστηκε καρκίνος του πνεύμονα σε τερματικό στάδιο. Η Yurt, που ήταν πλέον 8 χρονών και βρισκόταν σε άριστη κατάσταση, τόσο εξωτερικά όσο και από άποψη υγείας, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο ζώων της περιοχής.

Όσο καιρό βρισκόταν υπό ιατρική περίθαλψη, ο McClain μιλούσε μόνο για ένα πράγμα. Για την σκυλίτσα του και για το πόσο ήθελε να τη ξαναδεί πριν πεθάνει. Η Jan Erceg, μία από τους παραϊατρικούς διασώστες που βρήκαν τον McClain και η οποία τον φρόντιζε, ήταν παράλληλα και εθελόντρια στο καταφύγιο ζώων του Cedar Rapids και, μόλις ο McClain της ανέφερε το όνομα του σκυλιού του, εκείνη κατάλαβε αμέσως για ποιο επρόκειτο.

Έτσι, κανόνισε να γίνει μια συνάντηση των δυο τους, για να ικανοποιήσει την τελευταία επιθυμία του McClain. Όταν οι άνθρωποι του καταφύγιου έφεραν την Yurt στο νοσοκομείο, εκείνη συμπεριφερόταν σαν να ήξερε ακριβώς που πηγαίνει, τρέχοντας μάλιστα μπροστά τους, κατευθυνόμενη με ακρίβεια στο δωμάτιο που βρισκόταν ο McClain.

Μπαίνοντας στο δωμάτιο, πήδηξε πάνω στο κρεβάτι και «σκέπασε» με το σώμα της τον άντρα, αρχίζοντας να γλείφει τα χέρια, το πρόσωπο και τον λαιμό του, ενώ αυτός ακόμα κοιμόταν. Η Erceg τοποθέτησε το χέρι του McClain στο κεφάλι της Yurt και άρχισε να το χαϊδεύει, μέχρι που ο άντρας ξύπνησε και, βλέποντας την αγαπημένη του φίλη μπροστά του, την πήρε αγκαλιά από τον λαιμό και δεν την άφησε για την επόμενη μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας Yurt και McClain κοιτάζονταν συνεχώς στα μάτια.

Μία μέρα μετά, ο McClain έφυγε από τη ζωή.

Όσο για την Yurt, ένα ζευγάρι από την περιοχή που πρόσφατα είχαν χάσει τον δικό τους σκύλο, την επισκέφθηκαν στο καταφύγιο και αποφάσισαν να την υιοθετήσουν. Το ζευγάρι, η Kate και ο Eric Ung, λένε πως είναι απίστευτα καλόβολη και έξυπνη, γεμάτη ενεργητικότητα και διάθεση για ζωή.

Ο Eric Ung, μάλιστα, είπε στο Abc News για τον McClain «Την αγαπούσε τόσο πολύ και της παρείχε περισσότερα και απ' όσα έκανε για τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου και η αφοσίωση της Yurt ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη».

Πηγή: http://www.queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου